Rode draad tipt

  Zoek
  Filter
  Datum

  Wolven door Inge

  De kracht van verbeelding. Of hoe dun de lijn tussen echt en niet echt is. Tussen in of uit het hoofd...

  reactie
  Lees verder

  Kikker en pad door Inge

  Het is bedtijd. De jongens hebben net nieuwe rode en gele kaarten gemaakt. Het ziet er niet naar uit dat hun voetbalmatch snel gedaan zal zijn. Maar de jongste moet nu echt wel naar bed. Sinds enkele dagen staat het dikke boek van Kikker en Pad op ons leesmenu. Elke avond kiest zoonlief een verhaal uit het boek.

  reactie
  Lees verder

  Leesmotivatie ! door Inge

  Grote broer is fan van Ronaldo. De voetballer. Hij kreeg vorig jaar een dvd waarin zijn voetbalheld de hoofdrol speelt. Grote broer speelt zelf ook voetbal. Kleine broer gaat vaak mee supporteren.

  reactie
  Lees verder

  Start to read .. door Inge

  "Kijk mama, deze letter hebben wij vandaag geleerd!" Trots wijst hij naar de letter V op één van de letterposters die zijn slaapkamermuur kleuren. "Van Vogel." We zoeken nog woorden met de V. Ik geniet van zijn genot.

  reactie
  Lees verder

  AVI allergie door Inge

  De oudste moest dit schooljaar voor het eerst een boekbespreking maken.   Op de lekker ouderwetse manier. Ik was benieuwd welk boek hij zou  kiezen  en hoe hij zich aan deze taak zou zetten.

  reactie
  Lees verder

  Roald Dahl door Inge

  Als Roald Dahl nog zou leven zou hij volgende maand 100 worden. Hij leeft. Al zal hij zelf geen 100 kaarsjes kunnen uitblazen. Zijn verhalen leven. Ze leven voort.

  reactie
  Lees verder

  Voorleesfeest onder de dons door Inge

  Geen avond zonder boek. Niet gaan slapen zonder voorleesmoment. Ook al vallen ze om van vermoeidheid: de avond eindigt pas nà een verhaal. Liefst in boekvorm, en dan nog liefst samen, onder de dons. Meestal krijgt iedere zoon een eigen verhaal. Maar soms dus niet.

  reactie
  Lees verder
  Social
  Contact
  +32 497 57 19 69